Lagspill i trafikken

Klokka viser 05.25, sorte tall på hvit bakgrunn. Belysningen så skarp at du nesten må myse litt med øynene før du klarer å se hva som står. Helt automatisk når fingeren telefonen i det en slitsom tone kommer ut fra den. "SLUMRE" står det med stor skrift, den er forhåndsinnstilt på 5 min, og teller sakne ned til 0.0.. På god vei mot å trykke på skjermen for kanskje den femte gangen hiver jeg meg opp i en eller annen form for panikk før jeg må slenge meg ned i sengen igjen. Det var litt for brått, ble ør- lite gran svimmel! Allerede her kjenner du deg kanskje igjen? 

Mat skal smøres, barn skal kles på, tenner skal pusses, skolesaker skal huskes... Hele prosessen gjentas så å si hver morgen, noen ganger med bedre tid enn andre dager. Alt er så automatisert at det går av seg selv, sjæl om hode ikke er helt våkent ennå. Hiver nedpå en kaffe, en kopp sterk kaffe! Færer ut i bilen, på med belter, uten krøll, perfekt sittestilling. Alt i bilen er justert på forhånd slik at man slipper å gjøre dette for hver gang. Av med tykke jakker, eller åpne de slik at selen sitter som den skal; GODT INNTILL KROPPEN! Så bærer det av gårde til barnehage å skole.... 

Vi er kanskje i lignende situasjoner flere av oss, hver dag! Hver eneste bidige dag. Men tenker du over om du er våken når du setter deg inn i bilen? Er hode såpass på plass at ting går for seg på riktig måte? Det er like viktig for deg som ikke kjører barna dine å tenke over dette. For det er dem det går ut over dersom det skulle skje deg noe, og de i verste fall blir sittende i et liv uten deg! Du har kanskje ikke sett slik på det før? Det er også slik når vi er ute å går tur. Jeg ser ofte foreldre på tur med barna sine, uten reflex! Ja, barna har reflex, men hva med oss voksne? Er vi like flinke? HELL NO!! Det kan faktisk være DEG som blir truffet av en bil sent på ettermiddagen, det har begynt å mørkne ute, det er vanskelig å se på grunn av tåke eller regn. Eller bare fordi det er mørkt rett å slett. Det kommer en bil kjørende i 65 km/t.. Sikten er noe redusert, Kanskje det kommer bil imot, begge skifter til nærlys, mest trolig langt mye tidligere enn de burde. Du er fanget i en mørklagt sone mellom dem, men du er sikker på at de ser deg. Det gjør de kanskje ikke, å på mindre enn noen sekunder treffer en av bilene deg. Nå er det for sent å gjøre noe med det. Dra frem refleksen å bruk den, du kan gjøre en forskjell! Det kan være deg vi møter på i morningens time, allerede sent ute på vei til jobb, skole, barnehage eller hva som helst. Ikke alle er like aktsomme i trafikken, ikke alle tar gode avgjørelser og ikke minst; Ikke alle er like våkne når de setter seg bak rattet! Jeg kommer mye heller for sent å faktisk kommer frem, enn å ikke komme frem i det hele tatt! Ikke vær egoistisk, vær smart! Tenk lagspill, for det er det vi driver med ute i trafikken. Vær en god bilist, vær en god fotgjenger å send hverandre gode pasninger. Gjør det mulig for andre å slippe til fra benken, det er slik vi skaper flyt i trafikken og et godt samspill!  

 

#trafikk #trafic #lagspill #team #teamwork #reflex #liv #tryggtrafikk #vegvesen #hioa

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

grounded4life

grounded4life

25, Arendal

Mamma til 2 diamanter, singel og trafikklærerstudent . Elsker alle smågledene livet har å by på

Kategorier

Arkiv

hits